IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
13:00 | 19 септември 2015
Обновен: 16:10 | 4 септември 2024

137 са задържани в София при акция срещу нелегалната миграция

При първоначално проведени разговори чужденците не са могли да дадат обяснения за правния си статут

По материала работи: Пламен Янков
137 са задържани в София при акция срещу нелегалната миграция

Регулярна седмична операция за противодействие на нелегалната миграция се проведе снощи срещу нелегални имигранти. В хода на акцията са задържани 137, те са установени при проверки в хостели и малки хотели в централната част на София.

 

В акцията участваха служители на Столичната дирекция на вътрешните работи, Дирекция "Миграция", ГД "Гранична полиция", Дирекция "Жандармерия", и на ДАНС, съобщиха от МВР.

 

При първоначално проведени разговори чужденците не са могли да дадат обяснения за правния си статут. Информацията за част от задържаните е, че са незаконно пребиваващи в страната ни. Те ще бъдат настанени в регистрационните центрове на дирекция "Миграция", където тепърва ще се установява самоличността им, начинът им на влизане, както и дали следва да им бъде предоставен статут на бежанци.

 

Това е поредната операция, която се провежда в рамките на предприетите мерки за противодействие на нелегалната миграция у нас.

 

 

Коментари

Новини Варна