Варна 24°
fallback
България
18:36 | 18 септември 2015
Обновен: 13:50 | 20 септември 2024

Ограничават движението на камиони по магистралите

Причината е засиления трафик

По материала работи: Златина Добрева

Днес, от 16 до 20 ч. и на 22 септември от 14 до 20 ч. се ограничава движението на тежкотоварни превозни средства над 12 т по автомагистралите и определени по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа. Целта е да се повиши безопасността на движението при очаквания засилен трафик по време на четирите почивни дни.

При 67-и километър на магистрала "Тракия" ще има две ленти за движение в посока Бургас и една в посока София до 10 часа в неделя, след което ще има две ленти към столицата. На магистрала "Хемус" също ще се осъществява реверсивно движение. Там до 10 часа във вторник на местата с ремонт ще се осигурят по две ленти за движение към Варна, а след това две ще са лентите в посока София.

От 16 часа днес е в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички автомагистрали в страната, както и по част от първокласните и второкласните пътища, каза Денислав Пейчев от ситуационния център на пътната агенция, цитиран от Дарик.

Ограниченията ще бъдат в сила и от 14 до 20 часа в последния почивен ден на 22 септември, като те не важат за автомобили, превозващи живи животни, бързоразвалящи се хранителни продукти и опасни товари. От пътната агенция напомнят, че по магистрала "Тракия" се извършват ремонти в 3 участъка, но могат да се използват алтернативни маршрути.

За да избегнат ремонтите на магистрала "Хемус" пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да минат по второкласните пътища II-16 Мездра - София и II-81 София - Лом.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback