IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
18:05 | 18 септември 2015
Обновен: 09:37 | 13 септември 2024

Мечките в Белица – на годишен преглед

Акцент са зъбите и жизнените им показатели

По материала работи: Златина Добрева
Мечките в Белица – на годишен преглед

Днес в Парка за танцуващи мечки край Белица започна годишният ветеринарномедицински преглед на настанените тук животни, съобщиха от фондация "Четири лапи", която се грижи за парка и за неговите обитатели. Както и в предишни години, акцентът ще бъде върху лечението на зъбите на мечките и изследване на жизнените им показатели.

За първи път ще бъдат подложени на обстоен преглед двете най-нови попълнения в парка - русенските мечки Бойка и Станди, които "Четири лапи" приюти през пролетта след закриването на незаконния зоокът край русенското село Николово, информират от фондацията.

Очаква се екипът от специалисти от България и Германия да приключи седемгодишната програма за лечение на зъбите на бившите танцуващи мечки. Както и през изминалите години досега, за здравето на зъбите на животните ще се погрижи германският специалист д-р Марк Лузе, а останалите ветеринарномедицински манипулации ще бъдат извършени от декана на факултета по ветеринарна медицина към Лесотехническия университет проф. Богдан Аминков и от ветеринарния лекар на Парка за танцуващи мечки д-р Никола Кирянски.

Коментари

Новини Варна