Варна 22°
fallback
България
15:17 | 16 септември 2015
Обновен: 17:50 | 20 септември 2024

Танев привиква нервно директорката на Немската

Вероятно е доста изморена на този пост, предупреди я министърът

По материала работи: Деян Михайлов

Minистърът на образованието и науката проф. Тодор Танев привиква на среща директора на 91-ва Немска езикова гимназия в София Вера Катранджиева.

Повод за срещата е протестът на ученици от школото вчера, в първия учебен ден. Причина за недоволството им беше пенсионирането на учителя по география Григор Димитров. Учениците са направили подписка за освобождаването на директора Вера Кантарджиева.

"Мисля, че проблемът в тази гимназия отдавна е наличен и не знам защо не са вземани мерки преди. Спомням си как преди години директорката поздрави учениците по този начин: "Ние сме най-доброто училище и единственото, което важи от "Калотина" навън. Аз не деля българските училища, нито приемам директорите да казват кое българско училище е единственото, което е европейско", каза министърът.

Катранджиева е директор на 91-ва Немска езикова гимназия в София от 1998 г. Министър Танев каза още, че тя "вероятно е доста изморена вече, от толкова години работа на този пост".

Образователният министър коментира също, че има "деление в тази гимназия, единствено в България, на най-добра паралелка, на среднодобра и на изоставащи" което е абсолютно недопустимо.

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback