IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
14:39 | 13 септември 2015
Обновен: 00:15 | 25 август 2024

Премиерът призова за толерантност към бежанците

Нас са ни приемали когато сме бягали, припомни Борисов

По материала работи: Златина Добрева
Бойко Борисов

В предишния мандат ни се случи най-тежката финансова и икономическа криза, разпаднаха се цели държави, ние успяхме и удържахме. Сега ни се случи едно от най-големите преселения на народите. Стотици хиляди хора - жени, мъже, деца, бягат от ятаган. И ние сме бягали преди няколко века".

С тези думи премиерът Бойко Борисов започна речта си на конференцията на ГЕРБ в зала "Арена Армеец", където партията представя кандидатите си за кметове.

„Вярно е, че на никой не му е приятно да му се развали комфортът, но нас са ни приемали когато сме бягали", продължи Борисов.

„Българите сме доказали своята толерантност. Няма държава в света, която да не помни какво са направили българите за евреите. Нека не се подлагаме на криворазбрания патриотизъм и национализъм", каза още Борисов и отбеляза, че няколко поколения сирийци, няколко поколения пакистанци живеят добре у нас.

Премиерът заяви, че България пази границите си добре от трафиканти и от нелегалните имигранти.

„Нека позицията на ГЕРБ бъде позиция на толерантност и на помощ. Вярвайте ми, в следващите десетилетия това ще ни се върне с благодарност - да сме цивилизована хуманна, европейска държава", добави премиерът, цитиран от БГНЕС.
Той отбеляза, че борбата с тероризма е едно, а хуманното отношение към бежанците - друго.

Коментари

Новини Варна