IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
19:58 | 7 септември 2015
Обновен: 15:55 | 24 август 2024

Лиляна Павлова: До 1000 незаконни сгради се премахват за година

Oколо 10% са в ромските махали

По материала работи: Златина Добрева
Лиляна Павлова: До 1000 незаконни сгради се премахват за година

До 1000 сгради средно годишно се премахват поради това, че са незаконни. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова пред БНТ.
„Средно годишно сградите, които се премахват поради това, че са незаконни са над 800 и достигат 1000. Това не е малко. Измежду тях около 10% са в ромските махали, където не винаги говорим за сгради, а по-скоро за постройки. Нямаме някакво диференцирано или тенденциозно отношение – трябва да се спазва законът”, заяви министърът. Ние нямаме толкова лоши закони, колкото понякога се опитваме да се убеждаваме. Въпросът е в спазването им, във волята законите да се прилагат с тяхната строгост и да се прилагат равно за всички. Такъв е случаят в Гърмен и във всяко едно населено място и община за сграда, построена незаконно, коментира Лиляна Павлова. „Нашият Закон за устройство на територията такъв, какъвто е повече от 15 години, е категоричен – незаконното строителство не може да бъде узаконено и трябва да бъде премахнато. До преди влизането на този закон през 2001 г. е имало възможности и е дадена и по-късно възможност за онези сгради, които са строени до тогава, но от тогава до ден днешен законът е ясен”, обясни Павлова, цитирана от Фокус.

Коментари

Новини Варна