IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
21:45 | 3 септември 2015
Обновен: 16:31 | 24 август 2024

99 от 100 проверени павилиона в Слънчев бряг - незаконни

Всички нередовни бараки са поставени без разрешение

По материала работи: Златина Добрева
99 от 100 проверени павилиона в Слънчев бряг - незаконни

99 от 100 проверени преместваеми обекта в курорта Слънчев бряг се оказаха незаконни. Става дума за кебапчийници, павилиони за дюнери и закуски, магазинчета за дрехи и др. Това е установила проверка, извършена от Съюза на собствениците в курорта, община Несебър и „Слънчев бряг“ АД, което стопанисва инфраструктурата, посочва "Труд".

Всички нередовни павилиони се намират в зона „Изток“, поставени са без разрешение и без одобрена схема от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На нарушителите са съставени протоколи от общината и е изпратено писмо до Дирекцията за национален строителен контрол за предприемане на действия по премахването на обектите.

„Поставени са в нарушение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие“, посочи Елена Иванова, председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците. Тя допълни, че при проверката е установено наличието на множество съоръжения за разполагане на търговски стоки и услуги (сергии, стелажи, щендери и др.) по тротоари пред хотели и търговски обекти.

Според Съюза на собствениците незаконните обекти в Слънчев бряг са много повече и проверките ще продължат. От него припомниха, че са изпращали много писма и сигнали до институциите за наличието на голям брой нерегламентирани павилиони в курорта и настояха държавата да предприеме мерки за премахването им.

Коментари

Новини Варна