IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
14:44 | 3 септември 2015
Обновен: 08:17 | 24 август 2024

КЗП ще следи дали продават цигари на деца

Следят и учебници, помагала, тетрадки ...

По материала работи: Деян Михайлов
КЗП ще следи дали продават цигари на деца

Комисията за защита на потребителите обявиха, че от 15 септември ще започне да извършва масови проверки на търговци в района на учебните заведения за спазване на забраната за продажба на тютюневи изделия на лица под 18 години, съобщи БТА. 

КЗП уточнява, че в момента в цялата страна се извършват проверки на стоки за учениците. С наближаването на новата учебна година се увеличава предлагането и търсенето на учебници и помагала, както и различни пособия. 

"Това, което ние ще проверяваме, е свързано с наличието на пълната информация, с евентуалните възможни нелоялни търговски практики по отношение на намаления и промоции, които обикновено търговците се изкушават да правят, когато има такава кампания", заявява Димитър Маргаритов. Той допълва, че ще има проверки и на облеклата и обувките за по-малките ученици. 

Маргаритов увери, че екипите на контролния орган ще бъдат в непрекъсната готовност и динамика да покрият всички задачи, които ръководството на институцията оповести като приоритетни за есенния сезон.

 

Коментари

Новини Варна