IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
14:25 | 30 август 2015
Обновен: 13:39 | 27 август 2024

Двама в ареста за хулиганство в Пловдивско

Единият потрошил патрулка, другият подгонил полицаи с брадва

По материала работи: Деян Михайлов
Двама в ареста за хулиганство в Пловдивско

Двама мъже са били задържани за хулиганство и съпротива на полицейски служители. При единия инцидент в опит да задържат буйстващ мъж на улица „Парчевич” в Пловдив, срещу униформените служители тръгнал мъж с брадва. 

Полицаи от Четвърто районно управление били изпратени на сигнал за нарушение на обществения ред и на адреса бил установен извършителят – 56-годишен мъж. 

„Пловдивчанинът бил във видимо нетрезво състояние и се държал агресивно, отправяйки обиди и закани за саморазправа с околните. При опит да бъде укротен, той насочил враждебното си поведение към униформените, като размахал брадва срещу тях”, съобщиха за Dnes.bg от дирекцията на МВР в Пловдив.

В резултат на бърза реакция служителите неутрализирали действията на мъжа без да има пострадали.
 
При друг инцидент в събота следобед полицаи от Стамболийски се отзовали на сигнал за буйстващ мъж в Златитрап. 

Пристигналият на място автопатрул установил, че става дума за 46-годишнен местен жител. 

Той се опитал да осуети полицейската проверка и се наложило да му бъдат поставени белезници. При качването си обаче в служебния автомобил, мъжът нанесъл удар и причинил щети по една от вратите. 

С полицейски заповеди двамата извършители са задържани за 24 часа. По случаите се водят бързи производства. Уведомена е районната прокуратура.

Коментари

Новини Варна