IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
13:03 | 28 август 2015
Обновен: 05:34 | 18 септември 2024

Лукарски: Констатираните нарушения по бензиностанциите са под 1%

Нарушенията са свързани със съдържание на биоетанол, сяра и други характеристики

По материала работи: Златина Добрева
Лукарски: Констатираните нарушения по бензиностанциите са под 1%

Нарушенията са свързани със съдържание на биоетанол, сяра и други характеристики, обяви Божидар Лукарски.

 

Констатираните нарушения по бензиностанциите са под 1% като 48% от този процент са при малки бензиностанции, а 52 % са от големите вериги. Констатираните нарушения са по отношение на нарушени пломби. Това заяви на пресконференция министърът на икономиката Божидар Лукарски, предаде репортер на БГНЕС. Лукарски обясни, че проверките са от началото на 2015 г. и продължават и към момента. Той увери, че са проверени всички средства за измерване, подлежащи на контрол от Български институт по метрология.

 

Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), пък е извършила проверки в цялата страна, за да се установи дали собствениците спазват задълженията си за измервателните уреди, дали трябва отговарят на сертификата, дали стикерите и пломбите са в срок. „Към 25 август ДАМТН е изпълнила 60 % от проверките на годишна база. Констатираните нарушения са свързани с качеството на горивото. При 7 % от взетите проби, които са близо 1000 има отклонения от нормите и нарушения на качеството на горивото. Нарушенията са свързани със съдържание на биоетанол, сяра и други характеристики”, добави Божидар Лукарски. Очаквайте подробности.

 

БГНЕС

 

Коментари

Новини Варна