Варна 21°
fallback
България
17:13 | 27 август 2015
Обновен: 08:27 | 22 септември 2024

Задържаха (предполагаеми) джихадисти край ГКПП - Гюешево

По неофициални данни в телефоните им имало снимки на обезглавени хора

По материала работи: Борис Проданов

Петима чужденци, опитали да подкупят гранични полицаи, са задържани край ГКПП - Гюешево. По неофициални данни в телефоните им имало снимки на обезглавени хора.

Петимата мъже на възраст от 20 до 25 години са се придвижвали с лек автомобил с косовска регистрация, съобщиха БНР и БГНЕС.

Четирима от тях са влезли незаконно в страната през Македония. Гранични полицаи са ги задържали при проверка на колата в граничното село до Кюстендил - Каменичка Скакавица.

Предполага се, че мъжете са влезли в България през зелена граница, избягвайки граничния пункт, и по-късно са се качили на автомобила, преминал законно границата, управляван от жител на Косово.

Шофьорът е предложил подкуп на граничните полицаи, за да не проверяват пътниците, потвърди пред Дарик радио наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура Бойко Калфин.

Шофьорът на автомобила имал документи на косовски гражданин, а останалите четирима са били без лични документи. Петимата мъже са задържани.

При по-обстоен преглед в мобилните им телефони са били намерени снимки на обезглавени хора и специални молитви, които отправят джихадистите, предаде Нова телевизия.

Случаят е поет от служители на ДАНС и е под надзора на Районна прокуратура - Кюстендил.

Утре ще бъде поискано от съда взимане на постоянна мярка „Задържане под стража”.

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback