IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
13:40 | 28 октомври 2024
Обновен: 16:26 | 28 октомври 2024

Топло време и във вторник

Максималните температури в повечето райони ще са между 18° и 23°

По материала работи: Александър Дечев
Топло време и във вторник

За поредна сутрин денят в някои райони започна с мъгли, най-много по Черноморското крайбрежие. Минималните температури днес са от минус 1° до 9°, в София, колкото и вчера, 2° над нулата. Максималните температури днес ще са от 20° до 25°, в София около 22°, на морския бряг между 18° и 22°.

В следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, със слаб до умерен вятър с посока от запад-северозапад, по Черноморското крайбрежие от запад-югозапад.

И утре на места ще бъде със сутрешни мъгли, а през деня ще е предимно слънчево, с повече облаци в следобедните часове. Максималните температури в повечето райони ще са между 18° и 23°, в София около 20°. Ще духа слаб, в Източна България и по Черноморието умерен вятър от север-североизток.

И на морския бряг сутринта видимостта отново ще бъде временно намалена, но през деня ще бъде слънчево с максимални температури от 17° до 20°.

Добри са условията за туризъм в планините и утре ще бъде предимно слънчево, със слаб до умерен северозападен вятър.

Слънчево ще бъде и навсякъде на Балканите, както и в по-голямата част от Европа, която остава под влиянието на обширен антициклон.

Интензивни валежи от дъжд, в отделни райони придружени от гръмотевици, ще има в източните и южните части на Испания, както и в Югоизточна Франция. Слаби превалявания ще има в страните от Северозападна Европа.

И у нас, в сряда и четвъртък, само на отделни места в Западна и Централна България, слабо ще превали дъжд.

Минималните температури ще се повишават, затова пък максималните ще се понижат и ще са между 15° и 20°.

В петък и събота отново ще преобладава слънчево време.

Коментари

Новини Варна