IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
07:30 | 28 октомври 2024
Обновен: 10:19 | 28 октомври 2024

Днес Балканите ще са най-топлото място в Европа

Температурите в България ще са между 20 и 25 градуса

По материала работи: Александър Дечев
Днес Балканите ще са най-топлото място в Европа

В понеделник Балканите ще са най-топлото място в Европа. В ниската част на Източна България преди обяд ще има мъгливи райони с понижена видимост. Денят обаче ще е слънчев с минимална облачност. Температурите в топлите часове ще се движат между 20 и 25 градуса.

Златна есен се очаква и по планините. В ранните часове все още в планинските долини термометрите докосват нулата с предпоставки за слана. Времето обаче ще е слънчево, относително тихо с температури по върховете около 10 градуса, в ниския планински и предпланински пояс – до 18 градуса.

Облачността ще е по-динамична в последните 2 дни на октомври. На изолирани места в страната ще има локални превалявания в незначителни количества. В сряда в планините на Югозапад е възможна и оскъдна гръмотевична активност. След това, до неделя, слънчевата есен ще се върне. В температурно отношение не се очакват аномалии и дневните показания на термометрите с леки колебания ще се запазят между 18 и 23 градуса.
 
По-осезаемо застудяване се очаква около 4 ноември с преминаването на студен атмосферен фронт. Ще се усили северозападният вятър, температурите ще се понижат. Очакват се и валежи, но отново локални в несъществени количества.

Коментари

Новини Варна