Варна 16°
fallback
България
13:20 | 26 октомври 2024
Обновен: 17:24 | 26 октомври 2024

Съдът освободи собственика на фаталния балон срещу 10 бона гаранция

Преди заседанието Веселин Христов заяви, че съжалява и че от 4 години се опитва да си извади лиценз

По материала работи: Слав Велев

Веселин Христов/Снимка: БТА

Софийският районен съд освободи Веселин Христов срещу гаранция от 10 000 лв.. Искането на прокуратурата за мярка задържане под стража не беше уважено.

Съдът изключи вероятността за укриване. Относно извършване на ново престъпление, съдът реши, че вероятността е малка, защото Веселин е осъждан, но реабилитиран. Затова мярката парична гаранция е достатъчна за момента, прецени съдът, предаде БНТ.

При фаталния инцидент край Ботевград след скок с парашут загина един човек, а друг тежко пострада.

Прокуратурата повдигна две обвинения на Веселин Христов. 44-годишният мъж ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост и нанасяне на телесни повреди.

По данни на прокуратурата Христов е осъждан пет пъти - за кражба, за пътнотранспортно произшествие, за унищожаване на чужда собственост и два пъти - за притежание на наркотици. Последното му обвинение е от 2018 г.

След инцидента стана ясно, че балонът, от който са скочили парашутистите край Ботевград, няма летателна годност, нито регистрация.

Автор на статията:
Слав Велев
Веселин Христов Веселин Христов балон Веселин Христов гаранция съд гаранция новини крими загинали парашутисти парашутисти Литаково
0 коментара
fallback
fallback