Варна
fallback
България
16:39 | 25 октомври 2024
Обновен: 21:30 | 25 октомври 2024

В Добричко: Гласуват освен за НС и на референдум за ветропарковете на 27 октомври

От местната администрация са категорични, че независимо от оспорването пред Административния съд, решението вече е влязло в сила

По материала работи: Слав Велев

Референдумът за и против изграждането на ветроенергийни паркове на територията на община Добричка ще се състои. Това стана ясно два дни преди насрочената дата 27 октомври. От местната администрация са категорични, че независимо от оспореното пред Административния съд решение на Общинския съвет за провеждането му, то е влязло в сила и няма юридически пречки допитването да се състои, предаде БНР.

Според общинската администрация решението за провеждането на референдума е общ административен акт и според Административнопроцесуалния кодекс оспорването му не спира неговото изпълнение. Централната и общинската избирателни комисии нямат право да спират, отменят или пренасрочват референдума, се казва още в позицията на Община Добричка.

На 27 октомври жителите с право на глас в 68-те населени места на Община Добричка ще гласуват едновременно в предсрочните парламентарни избори и в местен референдум, в който ще трябва да отговорят на въпроса „ПРОТИВ ли сте определяне на територии за изграждане на ветроенергийни източници на енергия в Община Добричка чрез разрешение за изменение и одобряване на устройствени планове от Общински съвет и Кмета на Общината?“.

Дали гласовете на жителите на общината ще бъдат зачетени впоследствие решението ще е на съда.

Автор на статията:
Слав Велев
референдум за ветропарковете референдум за ветропаркове референдум за ветропаркове Добрич Добрич новини Дробрич референдум 27 октомври новини Добрич икономика политика
0 коментара
fallback
fallback