IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
10:15 | 24 октомври 2024
Обновен: 12:05 | 24 октомври 2024

Слънчево време в почти цяла България през целия ден

Температурите ще са до 21 градуса

По материала работи: Александър Дечев
Слънчево време в почти цяла България през целия ден

В сутрешните часове по поречието на Дунав и Лудогорието ще има ниска слоеста облачност или мъгла, а в котловините ще има условия за образуване на слана. Минималните температури ще бъдат между 1° и 8°, в котловините до минус 3°, в София – около минус 1°.

Преди обяд в Дунавската равнина и Източна България ниската слоеста облачност ще се разкъсва, видимостта ще се подобрява, докато на запад ще бъде слънчево. След обяд над цялата страна ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен североизточен вятър и с него температурите слабо ще се понижат, най-високите дневни ще са между 15° и 21°, в София - около 18°.

Преди обяд на много места по крайбрежието също ще има ниска слоеста облачност или мъгла. След обяд видимостта ще се подобрява и облачността ще се разкъсва до предимно слънчево време. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 16° и 19°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

До края на тази и в началото на следващата седмица в по-голямата част от страната ще е почти тихо; само в крайните източни райони ще духа слаб до умерен вятър отначало от изток-североизток, после от изток-югоизток. Ще преобладава слънчево време. Над западната половина от страната ще има и разкъсана висока и средна облачност, а над източната, както и по поречието на Дунав и в отделни затворени котловини сутрин ще има мъгла или значителна ниска облачност и намалена видимост. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, а дневните - между 16° и 21°. В понеделник слабо ще се затопли.

Коментари

Новини Варна