Варна 16°
fallback
България
13:40 | 23 октомври 2024
Обновен: 18:13 | 23 октомври 2024

Слънчево време в страната до края на седмицата

Максималните температури ще са до 19 градуса

По материала работи: Александър Дечев

Затоплянето продължава и сутринта температурите в повечето райони бяха над нулата: 2° в София, 6-7° по Черноморието. Най-високи за пореден ден бяха минималните температури по планинските върхове: на връх Мургаш - 8°. Слабо повишение предстои и при максималните температури днес - ще са от 18° до 23°, в София - около 20°. Ще се задържи слънчево и почти тихо, по Черноморието със слаб североизточен вятър.

И утре сутринта на много места по поречието на Дунав, в Лудогорието и в Източна България ще има мъгли, а в котловините остават условията за слани. Минималните температури ще са между 1° и 6°, по-ниски в котловините - около минус 3°, в София – градус под нулата.

След обяд ще духа до умерен североизточен вятър и с него дневните температури слабо ще се понижат - максималните ще са между 16° и 21°, в София - около 18°. След обяд в цялата страна ще преобладава слънчево време, както и по Черноморието, където сутринта също ще има много райони с мъгли. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 19°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще се усили до 2-3 бала.

В планините също ще се задържи предимно слънчево, в комбинация с умерен вятър с посока от североизток. Температурите слабо ще се понижат и максималните в курортите ще са от 9° на Алеко до 17° в Банско.

Слънчево и топло за периода ще се задържи в източната половина и в южните части от Балканите. Сутринта ще има немалко райони с намалена видимост, а в западната половина облачността и през деня ще е по-често значителна.

И у нас, до края на седмицата и в началото на новата ще остане почти тихо и предимно слънчево. В източната половина от страната, по поречието на Дунав и на места в котловините видимостта ще бъде намалена от мъгла. Температурите съвсем слабо ще се повишават.

Автор на статията:
Александър Дечев
времето прогноза за времето синоптична прогноза времето октомври времето до края на октомври температури градуси
0 коментара
fallback
fallback