IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
12:15 | 23 октомври 2024
Обновен: 14:15 | 23 октомври 2024

Хиляди скочиха срещу спиране на влакове от 15 декември

БДЖ въвежда ново разписание

По материала работи: Александър Дечев
Хиляди скочиха срещу спиране на влакове от 15 декември

Над 2000 жители на различни населени места от Северна България са събрали протестни подписки срещу предвиденото спиране на влакове с новото разписание на БДЖ от 15 декември. 

Представители на областните управи и на общините изразиха недоволството на хората на среща с ръководствата на "БДЖ Пътнически превози" и на Национална компания "Железопътна инфраструктура", която се проведе в Горна Оряховица. 

Даниел Илиев от БДЖ е заявил, че се спират влакове, при които има най-слаби пътникопотоци.

Има силно недоволство в пограничната община Генерал Тошево, защото се спира единственият влак между Добрич и  Кардам, е съобщил заместник-областният управител на Добрич Живко Желязков.

Спират се влакове и в Силистренско, особено между Самуил и Силистра, посочи заместник-областният управител Юксел Исмаил:

От общините и областните управи в Северна България завиха, че са изпратили до министърката на транспорта протестни подписки и настояват влаковете да бъдат запазени. 

Коментари

Новини Варна