Варна 13°
fallback
България
13:40 | 19 октомври 2024
Обновен: 18:44 | 19 октомври 2024

Идва затопляне през новата седмица

Температурите ще бъдат до 22 градуса

По материала работи: Александър Дечев

С още градус по-ниски бяха температурите тази сутрин спрямо вчера - от минус 4° в Казанлък и 0° в София до плюс 6-7° по Черноморието - в Бургас и Варна. Традиционно в Сандански е най-високата отчетена температура: 9°. Минималната температура на връх Мусала е с градус по-висока, отколкото в София - така наречената инверсия.

С около градус по-ниски ще са и максималните температури днес - в повечето райони между 11° и 16°, в София около 14°. Ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България временно силен от север-североизток.

През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо. В сутрешните часове утре по долината на Струма и Места ще има ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3° и на места в равнините и котловините отново ще има слана.

След обяд ще се задържи слънчево и ще започне затопляне. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София около 16°. По-значителни временни увеличения на облачността се очакват в крайните югоизточни райони. Ще духа слаб източен вятър, на изток ще е до умерен с посока от североизток.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието. Повече облаци ще има над южното крайбрежие. Ще духа умерен вятър с посока от север-североизток. Максималните температури ще са между 14° и 16°. Вълнението на морето ще отслабне до 2-3 бала.

И в планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите части умерен североизточен вятър. Температурите и там ще се повишат и максималните в курортите ще са от 8° до 14°.

Постепенното затопляне ще продължи и през новата седмица в комбинация с предимно слънчево време. Остават обаче условията за сутрешни мъгли и слани. В четвъртък минималните температури в повечето райони ще бъдат между 3° и 8°, а максималните от 17° до 22°.

Автор на статията:
Александър Дечев
времето времето България прогнозаза времето синоптична прогноза метеорологична прогноза времето България 20 октомври
0 коментара
fallback
fallback