Варна
fallback
България
16:05 | 17 октомври 2024
Обновен: 20:27 | 17 октомври 2024

Обирът на бензиностанцията в Добрич е бил за 250 лева

Маскираният ударил служителя с револвер по главата, след като проиграл всичките си пари в казино

По материала работи: Слав Велев

Кадър: МВР

С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Добрич за срок до 72 часа е задържан млад мъж, обвиняем за грабеж от бензиностанция, извършен през месец септември

С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Добрич за срок до 72 часа е задържан 28-годишен мъж от областния град. Той е привлечен към наказателна отговорност за грабеж от бензиностанция, извършен през септември 2024 година. Д.М. не е осъждан до сега. При задържането му от органите на реда в него са намерени наркотични вещества, реагиращи на амфетамин.

Около 03:00 часа на 1 септември, след като употребил алкохол в компанията на свой приятел, Д,М. решил да ограби оборота на близка бензиностанция. Взел назаем чужда дреха и се маскирал, след което се насочил към търговския обект. Там извадил пистолет тип револвер, насочил го към служителя на бензиностанцията и поискал парите от оборота, като отправил и заплахи към мъжа. Без да се съпротивлява, той отворил касата, извадил от там наличните пари и ги предал на маскирания мъж. През цялото време Д.М. държал намушка служителя на бензиностанцията.

В момента, когато нападателят се насочил към изхода на обекта, потърпевшият от грабежа опитал да го спре. Тогава Д.М. го ударил с пистолет в главата и избягал. Успял да се укрие до 16 ноември, когато бил издирен и заловен.

Сумата, която успял да ограби от бензиностанцията била 250 лева. След удара служителят й получил лека телесна повреда, като не е имало опасност за живота му и не се е наложило да бъде хоспитализиран.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.М., като предстои искането да бъде внесено в съда.

Автор на статията:
Слав Велев
обир бензиностанция Добрич обир бензиностанция Добрич грабеж новини крими новини добрич прокуратура
0 коментара
fallback
fallback