Варна 17°
fallback
България
15:30 | 15 октомври 2024
Обновен: 20:10 | 15 октомври 2024

17-годишен падна в асансьорна шахта в изоставена сграда

Пострадалият е бил незабавно транспортиран до болницата в Стара Загора

По материала работи: Александър Дечев

В понеделник вечерта 17-годишен младеж е пострадал тежко при падане в изоставен строеж в района на завод "Документи за заверка и упълномощаване" (ДЗУ) в Стара Загора. Инцидентът е поредното доказателство за опасностите, които крият изоставените и необезопасени сгради в града.

Според първоначалната информация, младежът е паднал в асансьорна шахта в едно от изоставените халета. Пострадалият е бил незабавно транспортиран до Университетската болница в Стара Загора, където е получил първоначална медицинска помощ.

Професор Йовчо Йовчев, директор на Университетската болница в Стара Загора, съобщи за състоянието на пострадалия: "Младежът е с множество фрактури. Успяхме да го стабилизираме, след което беше транспортиран за по-нататъшно лечение в болница 'Пирогов' в София."

Инцидентът привлича вниманието към дългогодишен проблем в квартал "Самара". Жителите на района многократно са алармирали властите за групи младежи, които се събират в недостроените халета. Тези сгради са изоставени от повече от 20 години и представляват сериозна опасност за общественото здраве и безопасност.

Особено тревожен е фактът, че на много места предупредителните ленти и обезопасителни заграждения са били премахнати, което допълнително увеличава риска от подобни инциденти. Въпреки че сградите са частна собственост, липсата на адекватни мерки за безопасност поставя въпроси относно отговорността на собствениците и ролята на местните власти в предотвратяването на подобни инциденти.

Автор на статията:
Александър Дечев
инцидент асансьор асансьорна шахта падане в асансьор Стара загора падане в асансьор стара загора инцидент асансьор стара загора
0 коментара
fallback
fallback