Варна 23°
fallback
България
09:45 | 14 октомври 2024
Обновен: 14:19 | 14 октомври 2024

Моторист уби дете на скутер по пътя София-Варна

Друго пострада при катастрофата в района на село Български извор

По материала работи: Слав Велев

Кадър: БНТ

Състоянието на детето и моториста, които пострадаха при тежък пътен инцидент вчера, е стабилно и без опасност за живота. При катастрофата 14-годишно дете загина на място в село Български извор.

Инцидентът блокира движението по пътя София – Варна. Мотористът е блъснал двете деца на 14 и 16 години, които са управлявали скутери. 14-годишното дете умира след удара. По случая е образувано досъдебно производство, предаде БНТ.

"За съжаление един нелеп инцидент. Вчера към 17 и 20 часа в районно управление на Тетевен е приет сигнал на телефон 112 за постъпило ПТП с пострадали лица, едно от които е починало. На място веднага е отишъл екип от Районното управление на Тетевен. Своевременно са предприети действия за обезопасяване на пътния участък“,обясни главен инспектор Илия Нешев,който е началник на РУ Тетевен към ОДМВР Ловеч.

Пострадалото момче и моториста са били транспортирани по спешност от МБАЛ Ловеч в МБАЛ Плевен. Те са без опасност за живота.

„ Искам да отправя апел към всички институции, родители семейства – всички да се обединим и да противопоставим срещу този травматизъм на пътя“, каза още главен инспектор Нешев.

Към настоящия момент е образувано досъдебно производство, което да изясни обстоятелствата при инцидента. Ще бъде снет и видеоматериала от камерите в района. По думите на главен инспектор Нешев пътят е обезопасен, има поставени пътни знаци и легнали полицаи около мястото на инцидента.

Освен това по думите му всеки петък и неделя по пътя имат засилено полицейско присъствие на пътя, тъй като тогава е много натоварен.

Автор на статията:
Слав Велев
моторист уби дете ел. тротинетка пътя София-Варна Български извор катастрофа ПТП катастрофа мотор катастрофа мотор Български извор крими криминални новини новини
2 коментара
fallback
fallback