Варна 23°
fallback
България
10:00 | 14 октомври 2024
Обновен: 14:30 | 14 октомври 2024

Осмокласничка е в болница със сътресение след бой в училище

Случаят е от Златица

По материала работи: Слав Велев

Пореден случай на агресия между ученици. Този път сигналът е за бой пред училище в Златица. Осмокласничка е скубана и ритана по главата от съученичка на метри от входа на учебното заведение. След побоя 15-годишното момиче е с мозъчно сътресение и прекарва три дни в неврохиругията на „Пирогов”.

„Имало е конфликт между други деца, който се е разраснал и са намесени конкретните две момичета. Причината се изяснява. Веднага са дошли колеги. Извикана е медицинската сестра, а аз сигнализирах полицията. Взети са показания и от двете ученички. Имало е и други леки спречквания с конкретното момиче, което е нападнало своя съученичка. Психолог работи с класовете. Информирали сме и Дирекция „Социално подпомагане”, Регионалното управление на образованието, свикахме училищен координационен съвет и предстои педагогически съвет”, обясни пред Нова директорът на учебното заведение Емилия Никова.

Санкциите, които може да получи нападателката, са три - забележка, предупреждение за изключване или директно изключване от училище.

Автор на статията:
Слав Велев
Бой в училище Бой училище Бой училище Осмокласничка болница сътресение крими криминални новини новини Златица Златица бой училище
0 коментара
fallback
fallback