Варна 14°
fallback
България
15:40 | 13 октомври 2024
Обновен: 20:13 | 13 октомври 2024

Новата седмица започва със слънце

Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, за Варна - около 21°

По материала работи: Слав Велев

От 21 часа на 13-ти до 21 часа на 14-ти октомври 2024 г. ще преобладава ясно и слънчево време с по-значителна висока облачност. През нощта ще духа слаб югозападен вятър, а утре слаб до умерен от запад, следобед по Черноморието от южна четвърт. Минимални температури между 7° и 12°, по крайбрежието до 14°, максимални от 19° до 24°. За Варна минимална температура 13°, максимална 21°. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 20°-21°.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. По-значителна средна и висока облачност ще има над северните райони. В южните части на страната в отделни котловини и поречия сутринта временно ще има намалена видимост, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В котловините най-ниските температури се очакват между 3° и 6°, но минималните в повечето места ще са между 6° и 11°, за София - около 6°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. Слабо ще се понижи и ще бъде около средната стойност.

В понеделник ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на средната и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София - около 20°.

В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

През следващите дни ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни в сряда, когато на отделни места в източните и планинските райони ще превали слаб дъжд.

Във вторник вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, температурите ще се задържат без съществена промяна. В сряда с ориентиране на вятъра от североизток ще прониква студен въздух и дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски.

Автор на статията:
Слав Велев
време времето времето Варна есен понеделник НИМХ седмична прогноза 14 октомври Петковден
0 коментара
fallback
fallback