IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
14:30 | 11 октомври 2024
Обновен: 17:16 | 11 октомври 2024

Мъж уви 13 кила кокаин около кръста си на излизане от България

Митничарите на ГКПП "Капитан Андреево" го хванаха

По материала работи: Александър Дечев
Мъж уви 13 кила кокаин около кръста си на излизане от България

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" откриха 13,028 кг кокаин, укрит по тялото на мъж, който пътувал като втори шофьор на товарен автомобил, излизащ от страната за Турция през пункта, съобщиха от Регионалния пресцентър на Агенция "Митници" в Свиленград.

На 9 октомври там е проверен ТИР, в който заедно с водача му, като втори шофьор, е пътувал мъж с инициали М. М. на 36 г., турски гражданин. Пред митническите органи водачът на товарната композиция е представил редовни документи за превозваната групажна стока от Германия през България за Турция. Преди контролните действия обаче вторият шофьор напуснал превозното средство, което провокирало митническият служител да му извърши личен преглед.

По време на инспекцията под якето и в бельото на мъжа били открити общо 13 пакета с бяло прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест е реагирало на кокаин. Общото задържано бруто тегло на открития кокаин е 13,028 кг на стойност 1 345 040 лева. 

Предполагаемият трафикант е задържан за 72 часа по образуваното досъдебно производство. Днес в Хасковския окръжен съд ще се гледа мярката му за неотклонение, уточниха от съда.

Предишният случай със задържането на кокаин на "Капитан Андреево" бе на 10 август, когато в шкаф за вещи в камион митнически служители установиха контрабанда на 4,3 килограма кокаин на стойност над 770 хил. лева. 

Коментари

Новини Варна