IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
България
11:00 | 5 октомври 2024
Обновен: 13:24 | 5 октомври 2024

Още българи бяха евакуирани от Ливан

Те бяха превозени до Истанбул, а оттам се прибират с автомобили

По материала работи: Александър Дечев
Още българи бяха евакуирани от Ливан

В тясна координация между Ситуационния център на МВнР, посолството ни в Бейрут, българските и партньорски служби, първата група български граждани, които бяха изведени от Ливан със съдействието на Канада, се прибра благополучно в България тази нощ, съобщиха от пресцентъра на МВнР. МВнР продължава работата по оказване на съдействие на нашите сънародници и членовете на техните семейства за своевременното им завръщане в България. Установена е връзка с потърсилите съдействие, като се използват всички възможности за безопасното им прибиране.

Вчера, служебният премиер Димитър Главчев, заяви, че очакваме още 25 наши сънародници да бъдат прибрани от ливанската столица.

За разлика от предишните два пъти, сега сънародниците ни няма да летят с правителствения самолет, а с общ полет ще стигнат до Истанбул, след което ще се завърнат у нас с автомобили. Правителството е в готовност за евакуация и на български граждани от Иран. Засега обаче от там няма подадени сигнали за желаещи да се приберат.

Коментари

Новини Варна