IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
13:20 | 4 октомври 2024
Обновен: 15:15 | 4 октомври 2024

Евтим Милошев: 2024 г. е най-силната в туризма за всички времена

Чжудестранните туристи ни възприемат като евтина дестинация за алкохолен туризъм

По материала работи: Слав Велев
Евтим Милошев: 2024 г. е най-силната в туризма за всички времена

Снимката е илюстративна: АРХИВ

2024 г. е най-добрата година в туризма, откакто има статистика - приходи от туризма, туристически настанявания, брой туристи и туристически регистрации, брой хора преминали през гранично контролно-пропускателните пунктове. Това заяви пред БНТ служебният министър на туризма Евтим Милошев.

Според него обаче има големи проблеми, които все още са нерешени. Той даде за пример Слънчев бряг, където проблемите са свързани със собствеността и организацията.

Министър Милошев подчерта, че България не се рекламира като евтина дестинация за алкохолен туризъм. По думите му обаче чжудестранните туристи ни възприемат така, както ни продават като реклама.

Той отбеляза, че въпреки международната обстановка, профилът на туриста не се е променил. Нямаме вече руски, украински, в голяма степен израелски туристи. Цените са променени, има инфлационен процес. Стратегия е да се разширят крилата на сезона - пролетта и есента, изтъкна Милошев.

По отношение на липсата на кадри в туризма той посочи, че сезонните работници са функция на това, че има криза на пазара на труда и няма работници, които да работят.

Милошев добави, че България има наследство от традиции в развитието на туризма и разполага с над 160 средни училища, които са в посока туризъм или имат паралелки, които се занимава с туризъм

Коментари

Новини Варна