Варна 19°
fallback
България
14:15 | 2 октомври 2024
Обновен: 18:21 | 2 октомври 2024

Слънчевите лъчи се завръщат в средващите 24 часа

Температурите ще бъдат до 28 градуса

По материала работи: Александър Дечев

Много по-студено от обичайното за това време от годината бе тази сутрин в Западна България. В Кюстендил термометрите отчетоха минус 1 градуса, колкото и на връх Мусала, а в София - 0 градуса, колкото и на Черни връх.

Днес ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще са между 20° и 25°, в София - около 21°. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, в планините от запад.

През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо. Минималните температури ще са между 6° и 9°, по-високи по Черноморието - около 12,13 градуса, в София - около 6°.

Утре максималните ще бъдат по-високи, в сравнение с днес - между 23° и 28°, в София - около 25°. Ще бъде слънчево, с повече облаци в следобедните часове в крайните северозападни райони. Вятърът ще е слаб и ще се ориентира от юг.

По Черноморието на места денят ще започне с мъгли, които бързо ще се разсеят до слънчево време. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад. Температурите и там ще се повишат и максималните в курортите ще са между 18 и 22 градуса, на Алеко - 13.

Времето в Европа

Предимно слънчево ще бъде на Британските острови, в Северозападна Франция, Южна Италия, Дания и южните райони на Скандинавския полуостров. Над останалата част от Европа, ще бъде облачно, с валежи, като в северната половина на Италия и в Северозападните Балкани валежите ще са значителни.

У нас, в петък в Централна и Източна България ще бъде слънчево, а над Западна облачността ще се увеличи и до вечерта на отделни места ще превали слаб дъжд. През почивните дни ще бъде предимно облачно, с валежи, като в отделни райони ще са значителни по количество. Вятърът ще от запад-северозапад ще се усили и с него дневните температури ще се понижат с около 5 до 7 градуса.

Автор на статията:
Александър Дечев
времето времето 3 октомври слънчево време прогноза за времето 3 октомври синоптична прогноза времето в България времето в страната слънчево време прогноза градуси температури
0 коментара
fallback
fallback