IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
14:40 | 29 септември 2024
Обновен: 17:15 | 29 септември 2024

Новата седмица започва със студ, дъжд и вятър

Високо в планините ще вали сняг

По материала работи: Слав Велев
Новата седмица започва със студ, дъжд и вятър

Снимката е илюстративна: Черно море/АРХИВ

Новата седмица започва с дъх на есен - дъжд и вятър, а високо в планините и сняг.

Още преди обяд в западните райони заваля, като следобед валежите ще обхващат и Централна, а към края на деня и Източна България. Там те ще са значителни, ще има гръмотевични бури и условия за градушки.

Вятърът от северозапад ще се усилва, ще бъде силен до бурен, ще нахлува студен въздух и температурите към 15 часа ще са от 14° в Западна и Централна България до 30° в Югоизточна.

През нощта, с изключение на западните райони ще остане дъждовно и ветровито. В Лудогорието валежите ще са интензивни и значителни по количество. Утре на изток все още ще има валежи от дъжд, но до вечерта ще спират. Ще духа умерен, временно силен вятър, но към вечерта също ще започне да отслабва. Максималните температури ще са от 11 в североизточните райони до 19° в Западна България и Горнотракийската низина.

По Черноморието ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. По северното крайбрежие количествата на валежа ще са значителни. Ще духа силен и поривист вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 15° -17°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Ветровито и с валежи ще е и в планините, като над 1900 метра ще са от сняг. По-значителни ще са количествата в района на Централен Балкан, Средна гора, Сакар и Странджа. До сутринта във вторник и на изток валежите ще спрат, а дневните температури ще започнат да се повишават.

В сряда ще преобладава слънчево време. Сутринта в котловините и по високите полета ще е с температури, обаче малко над нулата и там е възможно да има слани. В четвъртък денят също ще започне със слънце, но към вечерта в крайните северозападни райони е възможно да превали.

Коментари

Новини Варна