Варна 26°
fallback
България
11:00 | 29 септември 2024
Обновен: 15:17 | 29 септември 2024

Премиерът свиква среща за извеждането на сънародниците ни от Ливан

"Истински кошмар" преживяват българите в Бейрут

По материала работи: Слав Велев

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Министър-председателят Димитър Главчев свиква днес среща в Министерския съвет с участието на представители на министерството на външните работи, министерството на транспорта и съобщенията, на секретариата на Съвета по сигурността и службите. Тема на срещата са мерките на българската държава за безопасното извеждане на сънародниците ни от Ливан.

Паника и ужас в Бейрут след масирания ракетен обстрел от Израел и убийството на лидера на “Хизбула” Хасан Насрала. В столицата на Ливан живеят 2 милиона и половина души, сред тях и много българи.

Две българки се оказаха в истинска близост до бомбардировките в ливанската столица Бейрут. Дошли тук, преследвайки любовта, днес търсят изход, заради война. "С първия взрив, който беше много силен, на бегом, то всъщност е една паник атака, търсят се родата- деца, съпруг. Съпругът ми не беше вкъщи, тръгнах да бягам и да го търся къде е. Просто изключваш какво става. Втори взрив. Те са един след друг, секунди. Децата! Децата да си ги гушна и да видя, че са край мен. И най-важното- далече от прозорците", каза Ана Антонова Берро.

"Доколкото знам и в следващия град имаше бомбардирани, горе в планината, до ски пистата - пак бомбардираха. Това е християнската част, по принцип трябва да е спокойно при нас", каза Петя Николова Абу Шедид. Тя бяга от войната и търси помощ от дипломатите ни в Ливан, предаде NOVA.

Автор на статията:
Слав Велев
Премиерът Главчев Премиерът Главчев Главчев свиква среща среща извеждане сънародници Ливан извеждане сънародници Ливан новини политика Бейрут
0 коментара
fallback
fallback