Варна 23°
fallback
България
15:00 | 28 септември 2024
Обновен: 19:18 | 28 септември 2024

Оранжев код за дъждове с гръмотевици и градушки в по-голямата част от страната в неделя

Температурите ще са от 17 до 30 градуса

По материала работи: Александър Дечев

За неделя – 29 септември, НИМХ обяви оранжев код за значителни дъждове с гръмотевици и опасност от градушки в по-голямата част от страната. Това предаде bTV. В Западна България и част от Южна е обявен жълт код за временно интензивни дъждове с гръмотевици.

Максимални температури ще са в широки граници – от 17° в западните области, до около 30° в Югоизточна България. В София – около 17°.

В неделя в Западна и Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

 Облачността от запад на изток бързо ще се увеличава и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Очакват се локални значителни количества.

Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са в широк интервал: от 16-18° в западните райони до 28-30° в Горнотракийската низина.

Привечер валежите ще обхванат и източните райони – там вятърът временно ще бъде от север-североизток. През нощта срещу понеделник интензивни ще са валежите в Централна Северна и в Североизточна България, но от запад ще започнат да спират.

В понеделник над източната половина от страната ще бъде облачно, ветровито и дъждовно. Над западната валежите ще спрат, облачността ще започне да се разкъсва, вятърът ще отслабне. Температурите ще са с малък дневен ход и максималните ще са с 10°-15° по-ниски в сравнение с предишните дни.

Автор на статията:
Александър Дечев
ВРемето прогноза за времето синоптична прогноза времето 29 септември дъждове градушки гръмотевици
0 коментара
fallback
fallback