IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
09:50 | 5 юли 2015
Обновен: 14:49 | 15 септември 2024

В Кюстендил излизат на местен референдум

Жителите на общината ще отговарят на три въпроса

По материала работи: Деян Михайлов
В Кюстендил излизат на местен референдум

Днес в Кюстендил се провежда обществено допитване. Обстановката към този час е спокойна. Общественото допитване, организирано от Коалиция "Кюстендил" съдържа следните три въпроса:

1. Подкрепяте ли постъпилото предложение Петър Паунов да се кандидатира за кмет на община Кюстендил на предстоящите местни избори?
2. Подкрепяте ли продължаването на политиката за привличане на инвеститори в общинска собственост на територията на община Кюстендил?
3. Какво според Вас трябва да се направи за подобряване на работата на община Кюстендил?

Третият въпрос е препоръчителен и на него участващите в референдума пълнолетни жители на всички населени места от община Кюстендил ще отговарят в свободен текст.

В провеждането на общественото допитване участват над 200 доброволци, които са членове на секционните комисии. Допитването се провежда на територията на цялата община, без ромския квартал "Изток".

83 секции са разкрити за провеждането на общественото допитване. 35 от секциите са в града, а останалите са в селата. В 6.30 часа секциите са отворили врати и ще бъдат на разположение на желаещите да гласуват до 20.30 часа.

Коментари

Новини Варна