IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
16:48 | 25 септември 2024
Обновен: 19:08 | 25 септември 2024

Съдят силистренец, превърнал селски имот в плантация за коноп

Полицаите намерили десетки растения, 1836 грама зелена листна маса, суха тревиста маса и съцветия - 27 грама, 37 броя семена

По материала работи: Слав Велев
Съдят силистренец, превърнал селски имот в плантация за коноп

Снимка: Окръжна прокуратура – Силистра

Окръжна прокуратура – Силистра привлече към наказателна отговорност мъж на 38 години за отглеждане и държане на марихуана с цел разпространение. Д.Г. е обвинен за две престъпления по чл. 354а, ал. 1 и чл. 354в, ал. 1 от НК. Задържането му ще бъде удължено за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява пред Окръжния съд за „задържане под стража“ на обвиняемия.

На 24 септември 2024 година в имот, разположен в село Калипетрово, от служители на ГПУ Силистра е реализирана полицейска операция. В двора на къщата, използвана от 38-годишния мъж, е установена оранжерия, оборудвана и пригодена за отглеждане на канабис. В нея са намерени растения от рода на конопа в различен стадий на растеж. Иззети са 1836 грама зелена листна маса, суха тревиста маса и съцветия - 27 грама, 37 броя семена. Освен това са намерени и иззети два броя електронни везни, приспособления за мелена на сухата маса, импровизирана напоителна система и други вещи, способстващи извършването на незаконната дейност.

Работата по доказване и документиране на извършените престъпления продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Силистра. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо Д.Г.

Коментари

Новини Варна