IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
15:45 | 24 септември 2024
Обновен: 18:11 | 24 септември 2024

Необичайно топло време до събота

Максималните температури ще достигат 33 градуса

По материала работи: Александър Дечев
Необичайно топло време до събота

Предимно слънчево ще бъде и днес, но облачността от запад постепенно ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър с посока от юг - югоизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 25°. И през нощта ще се задържи безоблачно, със слаб източен вятър.

Утре сутринта на места в котловините и по крайбрежието отново ще бъде мъгливо. Минималните температури ще са от около 10° в Югозападна България до 19° на изток. Максималните ще са с още около градус по-високи - между 26° и 31°, в София - около 26°. След обяд от запад облачността ще се увеличава, до вечерта на места в планинските райони в Западна България ще превали и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, вечерта в западните райони ще се ориентира от северозапад.

И на морския бряг сутринта ще бъде мъгливо, но през деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са от 23° до 26°. Температурата на морската вода е 22° - 23°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Слънчево време ще преобладава и в планините, но след обяд и там облачността постепенно ще се увеличава, до вечерта в масивите от Западна България. Ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен вятър с посока от запад-югозапад. И на Балканите ще има по-значителни увеличения на облачността и на места ще превали дъжд, по-интензивно по адриатическото крайбрежие.

У нас, до събота ще се задържи слънчево. Главно в Източна България в сутрешните часове ще бъде мъгливо. Температурите ще се повишават и максималните ще са между 28° и 33°. Промяна предстои в неделя в западната половина от страната, а през нощта - и в източната - ще бъде ветровито, с локални значителни валежи и гръмотевици, а температурите драстично ще се понижат - с близо 10°.

Коментари

Новини Варна