IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
България
09:45 | 23 септември 2024
Обновен: 12:18 | 23 септември 2024

Слънчево време през новата седмица

Времето ще става за плаж в следващите дни

По материала работи: Александър Дечев
Слънчево време през новата седмица

Тази сутрин на отделни места в котловините ще се образува ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще са от 4°-5° на места из високите полета на Западна България до 15°-17° по Черноморието, в София – около 5°. Утре ще бъде предимно слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има над Източна България. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София – около 24°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб до умерен от север, по-късно след обяд ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са 23° -26°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен, предимно североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 11°.

Във вторник ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от югоизток, в източната половина от страната ще е до умерен. Дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 25° и 30°. В сряда над западната половина от страната облачността ще е значителна, на места ще превали и прегърми. Над източната половина ще е предимно слънчево. В четвъртък облачността ще намалее и над по-голямата част от страната ще се установи слънчево време.

Коментари

Новини Варна