Варна 26°
fallback
България
09:00 | 23 септември 2024
Обновен: 13:28 | 23 септември 2024

Двама души са загинали при пожари за последните 24 часа

Огнеборците са реагирали на 102 сигнала

По материала работи: Александър Дечев

Общо 102 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, двама души са загинали, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР, на сайта на ведомството. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

Пожарникарите са реагирали на 137 сигнала за произшествия. Лъжливите повиквания са три.

С преки материални щети са възникнали 19 пожара, от които: четири в жилищни сгради, четири в спомагателни, временни или паянтови постройки, пет в транспортни средства, един в горски масиви, два в съоръжения на открито, три- други.

Без нанесени материални щети са възникнали 83 пожара, от които: 61 в сухи треви, горска постеля и храсти, два в стърнища, 17 в отпадъци, един в готварски уреди и комини, два- други.

Извършени са 32 спасителни дейности и помощни операции, от които: една при катастрофи в транспортни средства(автомобилна – ), 29 техническа помощ (оказване съдействие на други структури на МВР – седем, отстраняване на опасни предмети – две, оказване съдействие на граждани – седем, отводняване – една, оказване съдействие на други структури и ведомства – шест, други – шест), две- оказване помощ на пострадали граждани (други – две).

Вчера, в 07:41 часа, в ОЦ при РДПБЗН-Монтана е получено съобщение за пожар в къща, в с. Замфир, общ. Лом, обл. Монтана. Произшествието е ликвидирано с един пожарен автомобил от РСПБЗН-Лом. Загинали са жена на 54 години и мъж на 69 години. 

Автор на статията:
Александър Дечев
пожар пожари пожарникари огнеборци огън загинали при пожари
0 коментара
fallback
fallback