Варна 23°
fallback
България
15:00 | 22 септември 2024
Обновен: 19:33 | 22 септември 2024

МИР напуска "БСП - Обединена левица"

Начело на листите са поставени хора в пряка зависимост от Делян Пеевски, заявяват от партията

По материала работи: Слав Велев

Снимка: Партия МИР

Партия МИР напусна Коалиция "БСП-Обединена левица", заявявайки, че коалиционното споразумение и диалога са нарушени, а начело на листите са поставени хора в пряка зависимост от Делян Пеевски.

"Влязохме в тази коалиция с чисти намерения и с идеята тя да се превърне в алтернатива, но за съжаление БСП беше взета на концесия от Пеевски и ние повече място там нямаме", отсякоха Симеон Славчев и членовете на НИС на ПП МИР, съобщава Bulgaria ON AIR.

Ето, решението им, публикувано на Facebook страницата на партия МИР:

"Проведохме онлайн заседание на НИС на партия МИР и взехме решение партия МИР да излезе от коалицията “БСП-Обединена левица”.

Причините са следните:

1. Нарушено е коалиционното споразумение и диалога в коалицията.

2. За водачи на листи бяха сложени хора в пряка зависимост от Пеевски.

3. Партия МИР винаги е действала принципно и последователно и да се съхрани и запази като чиста, принципна и морална партия е необходимо да излезем от коалицията още сега.

Влязохме в тази коалиция с чисти намерения и с идеята тя да се превърне в алтернатива, но за съжаление БСП беше взета на концесия от Пеевски и ние повече място там нямаме.

В тази връзка днес предприемаме действие за излизане от коалицията и изтеглянето на всички наши предложения от листите“, се казва в решението на партия МИР.

В своя Facebook профил Борислав Бонев добави: "И като допълнение мога да кажа, че деня в който Пеевски по-един или друг начин бива “оттелизиран” от Българската политика, то този ден трябва да бъде обявен за национален празник на България! Такъв вредител не е имало от времето на Богдан Филов!!!“.

Автор на статията:
Слав Велев
Партия МИР напуска БСП - Обединена левица БСП политика ДПС Пеевски новини новини политика Делян Пеевски
0 коментара
fallback
fallback