Варна 22°
fallback
България
15:00 | 20 септември 2024
Обновен: 19:46 | 20 септември 2024

Какво е необходимо за създаването на диамантен гоблен?

По материала работи: Александър Дечев

Снимка: diamantart.bg

Създаването на диамантен гоблен е едно вълнуващо и красиво преживяване, което си заслужава да превърнете в свое хоби. Освен че може да внесе спокойствие и да ви откъсне от натовареното ежедневие, представлява отличен начин да развивате креативността и вдъхновението си и да творите изкуство, което да окачите на стената у дома след това.

От какво обаче се нуждаете за създаването на диамантен гоблен? Научете повече от екипа на онлайн магазин Diamantart, които споделят повече по темата в следващите редове.

Знания и техника за работа Създаването на диамантен гоблен не е трудна задача, но има някои тънкости и изисква правилен подход. Съществуват различни техники за редене, които бихте  могли да използвате като част от вашата практика – “Шахматно табло”, “Ред по ред”, “Цвят по цвят”, “Метод на квадратите” и други.

Запознайте се с особеностите на посочените техники и изберете тази, която ви се струва най-полезна и удобна.  

Свободно време и място За да творите в тази насока, ще се нуждаете от свободно място, равна работна повърхност и достатъчно пространство да позиционирате всичко необходимо за реденето на диамантен гоблен.

Изборът на място, което е с добра осветеност е ключово за създаването на детайлни творби, като е много важно да си осигурите и изкуствена светлина, особено ако работите в късните часове на деня. Има специални ЛЕД лампи, които гарантират отлична осветеност и детайлен поглед, без да уморяват очите.

Комплект за създаването на диамантен гоблен В него се включат всички нужни принадлежности за създаването на диамантен гоблен, коментират от ДиамантАрт:

1. Платно То е със залепващо покритие и служи като основа за вашата творба. Върху него има отпечатана схема на изображението, което сте избрали, в зависимост от предпочитанията. Предлагат се както готови изображения, така и персонализирани такива – по ваша предварително изпратена снимка, която сте избрали да бъде отпечатана. 2. Инструкции за работа Във всеки комплект ще откриете инструкции за работа, които ще ви помогнат да започнете реденето с прецизност. 3. Мъниста Те са различни по цвят и са с необходимите маркировки, които ще ви помогнат да ги поставите на правилното място, обозначено за целта. 4. Други принадлежности

Тук се включват лепило за фиксация на мънистата върху платното, писалка за вземането и наместването им. В комплекта ще откриете още контейнерче за съхранение и по-лесна работа с мънистата.

Това са основните елементи, които са включени в комплектите за диамантени гоблени.

Автор на статията:
Александър Дечев
диамантен гоблен Какво е необходимо за създаването на диамантен гоблен? Какво е необходимо за създаването на диамантен гоблен гоблен Знания и техника за работа
0 коментара