Варна 24°
fallback
България
09:45 | 20 септември 2024
Обновен: 13:34 | 20 септември 2024

Проливни валежи и гръмотевици в последния ден от работната седмица

Максималните температури ще са между 19° и 24°

По материала работи: Александър Дечев

Проливни валежи и гръмотевици в последния ден от работната седмица. Облачността ще е по-често значителна, а на места в низините и котловините сутринта видимостта ще е намалена. Ще има и райони с валежи, в планините на Югозападна България и в Югоизточна България - временно интензивни и с гръмотевици. Ще духа слаб, в източната половина от страната - умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 10° и 16°, в София - около 12°, а максималните - между 19° и 24°, в София - около 19°.

И по Черноморието облачността ще е значителна. На много места ще има валежи от дъжд, по-значителни и с гръмотевици - по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 22° до 24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините ще преобладава облачно време, по високите била и върхове ще е мъгливо. Валежи от дъжд ще има главно в масивите от Югозападна България и западната половина на Стара планина, както и в Странджа, и в Сакар. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще е умерен от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 7°.

До края на тази и в началото на следващата седмица ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще има ниска облачност и намалена видимост. Около и след обяд ще има и купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Нощем и сутрин ще е почти тихо, през деня ще духа слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са най-ниски в неделя - между 7° и 12°, през останалите дни ще са с градус-два по-високи, а дневните постепенно ще се повишават и към вторник максималните ще бъдат между 23° и 28°.

Автор на статията:
Александър Дечев
времето прогнозаза времето синоптична прогноза времето 20 септември прогноза за времето 20 септември синоптична прогноза 20 септември градуси температури дъждовно време слънчево време
0 коментара
fallback
fallback