IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
12:30 | 19 септември 2024
Обновен: 21:39 | 19 септември 2024

Дъждовно време утре, слънчево през уикенда

Максималните температури в петък ще бъдат между 19° и 24°

По материала работи: Александър Дечев
Дъждовно време утре, слънчево през уикенда

Слаби превалявания имаше през нощта на места в страната, най-голямото измерено количество е 7 литра на кв. метър, в Хасково, а минималните температури тази сутрин са от 11° във Видин до 16° във Варна, в София колкото и вчера 12°.

Максималните температури днес ще бъдат между 20° и 25°, в София около 20°. И следобед ще има райони с валежи, с по-голяма вероятност в Югозападна България, а във вечерните часове превалявания ще има и в североизточните райони и на места по Черноморието. Ще духа слаб, в Източна България и на морския бряг умерен северен вятър.

И утре в източната половина от страната ще бъде ветровито. Ще има и валежи, по-интензивни и придружени от гръмотевици в Югозападна и в Югоизточна България. Максималните температури слабо ще се понижат и в повечето райони ще бъдат между 19° и 24°, в София около 19°.

По Черноморието утре ще бъде много ветровито, с временно силен североизточен вятър и на много места ще има валежи от дъжд, по-значителни и с гръмотевици по южното крайбрежие.

И в планините в много райони ще вали дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин сняг. Ще духа умерен вятър с посока от изток - североизток.

Сняг ще вали утре и в северните части на Скандинавския полуостров. С валежи ще бъде за пореден ден в южните райони от континента, които остават под влиянието на циклона, причина за проливните валежи в много райони от Централна и Източна Европа през последните дни.

По-интензивни и с гръмотевична дейност ще бъдат в източните части от Пиренеите, на Апенините, както и в южната половина от Балканите.

У нас през почивните дни ще преобладава слънчево време, на места със сутрешни мъгли и
с малка вероятност за изолирани превалявания. Ще започне повишение на максималните температури,
което ще продължи и в началото на новата седмица.

Коментари

Новини Варна