IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
10:00 | 19 септември 2024
Обновен: 20:33 | 19 септември 2024

Слънчево време на много места до края на деня

Максималните температури ще са между 20° и 25°

По материала работи: Александър Дечев
Слънчево време на много места до края на деня

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. Валежи ще има главно в следобедните часове в Югозападна България и на отделни места в североизточните райони. Ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9° и 16°, а максималните – между 20° и 25°, в София – около 20°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Вечерта на отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, през нощта срещу петък ще започне да се усилва.

В планините ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд ще има главно в югозападната част от страната, на повече места в следобедните часове. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще е слаб до умерен от изток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 8°.

В петък облачността ще е по-често значителна, на места в низините и котловините сутринта с намалена видимост. Ще има и валежи, а на отделни места в планините в Югозападна България и югоизточните райони ще са временно интензивни, възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб, в източната половина от страната до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, а максималните - между 20° и 25°.

През следващите дни, до края на тази и в началото на новата седмица, ще преобладава слънчево време с малка вероятност за превалявания. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще има ниска облачност и намалена видимост. Нощем и сутрин ще е почти тихо, през деня ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Дневните температури слабо ще се повишат.

Коментари

Новини Варна