IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
16:45 | 16 септември 2024
Обновен: 02:24 | 19 септември 2024

Пуснаха на свобода бившия кмет на Омуртаг

Ешреф Ешрефов ще плати гаранция в размер на 20 000 лева

По материала работи: Александър Дечев
Пуснаха на свобода бившия кмет на Омуртаг

ОС–Търговище уважи искането на защитата за изменение на мярката за неотклонение "Домашен арест“ в по-лека на Ешреф Ешрефов и постанови "Парична гаранция“ в размер на двадесет хиляди лева.

Обвиняемият Ешреф Ешрефов е привлечен като обвиняем за това, че от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в гр. Омуртаг и на територията на общината с цел извършване съгласувано в страната на престъпления по чл. 282 (Престъпления по служба) и др. от НК, за които е предвидено наказание "Лишаване от свобода" повече от три години. Групата е създадена с користна цел и в нея участват длъжностни лица, информира Burgas24.bg.

Съдебният състав счита, че към момента предположението за съпричастност към извършеното деяние не е разколебано или отслабено. От друга страна и след извършената нова преценка на всички обстоятелства, свързани с изменението на първоначалната мярка за неотклонение "Домашен арест“, взета от ОСТ през месец март т. г., съдът прие, че опасността обвиняемия да извърши престъпление (доколкото опасността да се укрие никога не е била реална, предвид трайната му уседналост и семейна обвързаност) вече не е реална, а само хипотетична. Това важи и за възможността на обвиняемия да повлияе на разследването, тъй като относимите свидетелски показания вече са събрани. Отчитайки и чистото съдебно минало, добрите характеристични данни и семеен статус на обвиняемия, съдът прие, че продължаването на мярката "Домашен арест“ към момента не се налага, и постанови "Парична гаранция“ в размер на 20 хил. лв. Другата възможна най-лека мярка за неотклонение по НПК "подписка“ съдът сметна за несъответна с оглед тежестта за обвиненията.

Определението на Окръжен съд – Търговище подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Апелативен съд – Варна

Коментари

Новини Варна