IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
12:15 | 16 септември 2024
Обновен: 02:25 | 19 септември 2024

Главчев: Днес или утре ще бъде разчетена "черната кутия" на самолета

Премиерът иска подобрено взаимодействието между ЦИК и изпълнителната власт

По материала работи: Александър Дечев
Главчев: Днес или утре ще бъде разчетена "черната кутия" на самолета

Служебният премиер Димитър Главчев не коментира дали трябва да има промени в структурата на армията след трагичния инцидент край „Граф Игнатиево“.

"Не мога да се произнеса дали трябва да има промени или не. Има досъдебно производство. Може би днес или утре ще бъде разчетена така наречената „черна кутия“, тя ще внесе допълнителна светлина. Нека да излязат резултатите от следствието“, каза той и допълни: „В момента изпълняваме критерия на НАТО да имаме 2% от Брутния вътрешен продукт“ за отбранителните способности. Виждате, че не достигат парите за друго“.

Главчев заяви, че очаква да бъде подобрено взаимодействието между Централната избирателна комисия и изпълнителната власт след срещата днес, която ще се проведе 14 ч. днес.

„ЦИК е основният орган, който провежда и организира избори, докато изпълнителната власт и Министерският съвет имат повече спомагателна и логистична роля. Искам да се засили тази роля, за да бъдат предотвратени всякакви изкривявания на изборния процес“, каза премиерът.

Относно увеличаването на учителските заплати Главчев подчерта, че българските учители няма да бъдат забравени. „Още върви бюджетната процедура, нямаме готов бюджет. До 31 октомври е срокът. След това има и първо, и второ гласуване, не мога да коментирам още. Нека Министерството на финансите първо представи бюджета“.

Премиерът свика работна среща и заради наводненията в Централна и Източна Европа. „Искаме да обсъдим ситуацията с министрите, които имат някакво касателство с проблема, защото само да стискаме палци на нас да не ни се случи показва, че обикновено се случва. Искам да разбера каква ни е готовността за реагиране“.

Коментари

Въпрос ( преди 2 дни )
А кога ще разчетат черната куха кутия на раменете ти
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна