IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
12:15 | 13 септември 2024
Обновен: 15:19 | 17 септември 2024

Акция: Разбиха ОПГ за разпространение на акцизни стоки без бандерол

Операцията е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Търговище

По материала работи: Слав Велев
Акция: Разбиха ОПГ за разпространение на акцизни стоки без бандерол

Окръжна прокуратура – Търговище ръководи разследване във връзка с организирана престъпна група, занимаваща се с държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, действала на територията на областта. Към наказателна отговорност са привлечени петима души, четирима от които вече са били осъждани за същото престъпление. 51-годишен мъж, обвиняем за ръководене на престъпната група, както и още двама мъже – на 53 г. и на 43 г., и една жена – на 67 г. са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор, като предстои в съда да бъдат внесени искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо от тях. 46-годишен мъж, също участвал в организираната престъпна група, е освободен срещу парична гаранция.

В хода на работата по случая, реализирана от служители на ГДБОП при МВР, под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Търговище, са реализирани множество процесуални действия. Извършени са претърсвания на различни адреси в град Попово, претърсвания на автомобили и обиски на лица. Намерените и иззети 15 чувала, съдържащи нарязан тютюн, подготвен за пушене, с общо тегло 160 кг. Иззети са също 150 кг тютюн, подготвен за нарязване, машина за рязане на тютюн и други предмети, използвани за извършване на престъпната дейност.

Действията по задържането на ръководителя и участниците в групата са реализирани непосредствено след извършване на поредната доставка на готова за продажба продукция.

Работата по доказване и документиране на престъпната дейност на организираната група продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Търговище.

Коментари

Новини Варна