IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
11:15 | 13 септември 2024
Обновен: 01:17 | 18 септември 2024

Разследват случая с намерено бебе в дуловско село

Вижте какво е състоянието на новороденото

По материала работи: Слав Велев
Разследват случая с намерено бебе в дуловско село

Районна прокуратура – Силистра ръководи досъдебно производство по член 120 от НК във връзка с намерено новородено бебе в село в община Дулово.

На 12 септември 2024 година, малко след 12:00 часа, в ОД на МВР – Силистра е получен сигнал за бебе, изоставено в тревни площи между къщите, в дуловско село. На място незабавно са изпратени медицински и полицейски екипи. Установено е, че се касае за новородено бебе. То е транспортирано в специализирано отделение в болницата в областния град, където е настанено, и към момента е в стабилно състояние.

Случая е докладван на прокурор от Районната прокуратура в Силистра, образувано е досъдебно производство. Взети са кръвни проби за ДНК анализ от бебето. Извършват се интензивни действия за установяване на майката на новороденото.

Спасиха новородено бебе, изоставено в храсти в дуловското село Водно. Детето е намерено в ранния следобед в четъртък и само благодарение на бързата намеса на спешна помощ и полицията, е отведено живо до неонатологията в болницата в Силистра. 

Първоначалната информация гласеше, че бебето е открито в контейнер за смет. По данни на NOVA обаче то е било оставено в запустяла тревиста местност в близост до къщата на жената, която го намерила. 

От лечебното заведение в Силистра съобщиха, че момченцето е недоносено. Прието е със затруднено дишане и измръзнало. Поставено е в кувьоз и в момента е в стабилно състояние.

„Ние бяхме готови с всичко за 10 минути. Очаквахме детето да е много по-зле. Било е изоставено малко преди намирането му. Дойде, увито в одеяло. Приехме го с хипотермия, цялото в листа, с ниско кръвно налягане и сатурация. Топлото време също му е помогнало”, каза д-р Манева.

„Бъдещето на бебето все още не е ясно. Името, което му избрахме, е Найден, защото е намерен”, добави тя.

В района на селото и град Дулово има много камери, които ще помогнат на полицията да разкрие още детайли по случая.

Коментари

Новини Варна