IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
12:00 | 12 септември 2024
Обновен: 22:58 | 17 септември 2024

Радев: Обществото очаква борба с корупцията по политическите върхове

"Преодоляването на кризата изисква връщането на принципите", твърди президентът

По материала работи: Александър Дечев
Радев: Обществото очаква борба с корупцията по политическите върхове

Президентът Румен Радев заяви пред журналисти, че "обществото очаква най-сетне да започне борбата с корупцията по политическите върхове".

На въпрос възможно ли е джентълменско споразумение след изборите, Радев отговори:

"Аз смятам, че всяко споразумение трябва да изхожда от това какво очаква обществото. Нашето общество очаква отстояването на националните интереси да бъде в основата на всяка управленска политика. Очаква също така да започне най-сетне борбата с корупцията по политическите върхове и партиите следва да кажат как ще водят тази борба."

"Аз мисля, че преодоляването на политическата криза изисква връщането на принципите в политиката, изисква партиите да осъзнаят, че доверието е залогът за техния успех. А доверието идва от честното отношение към гражданите, защото повторните клетви и обещания в една предизборна кампания и тяхното моментално погазване веднага след изборите руши това доверие. Много е важно самите партии да подпомагат ЦИК и правителството наистина да се организират честни избори", каза още той, цитиран от БНТ.

Коментари

Новини Варна