IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
10:15 | 9 септември 2024
Обновен: 04:42 | 17 септември 2024

138 пожара са потушени в страната за изминалото денонощие

Горя жилищен апартамент в центъра на Ямбол тази сутрин

По материала работи: Слав Велев
138 пожара са потушени в страната за изминалото денонощие

Снимката е илюстративна: АРХИВ

138 пожара са потушили през последното денонощие пожарните служби в страната и са реагирали на 191 сигнала за произшествия, съобщават от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на МВР. При пожарите няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са възникнали 20 пожара, от които шест в жилищни сгради, пет в транспортни средства и пет в горски масиви. 

Без нанесени материални щети са възникнали 118 пожара, от които 79 в сухи треви, горска постеля и храсти и три в стърнища, а 32 - в отпадъци. 

Извършени са 46 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства. 

Пожар пламна в жилищен апартамент на пл. „Освобождение“ №3 в центъра на Ямбол рано тази сутрин, предаде БТА. Огънят обхвана част от покрива на шестетажна кооперация до ямболския Безистен. Три пожарни екипа овладяха пожара в рамките на 45-50 минути. По предварителна информация, получена на място, няма тежко пострадали.

Хората от жилищния блок са се събудили днес около 05:00 след силни викове от живеещия на последния етаж млад мъж и негов съсед. На място веднага пристигат пожарни коли, линейка, дежурни екипи на полицията и на общинския Сектор за превенция и опазване на обществения ред.

В засегнатото жилище живеят жена на около 50 години, а отскоро и синът й, разказаха съседи на пострадалите. Най-напред към  центъра за спешна медицинска помощ е откаран младият мъж. Беше целият покрит със сажди, а по главата му имаше кръв, разказаха съседи. Често са го виждали в неадекватно състояние, но не се ангажираха дали е бил под въздействието на алкохол или на други субстанции.

Не сме чули гърмежи или взрив като от газова бутилка, споделиха още излезлите навън хора от жилищната кооперация. Основните им притеснения бяха пожарът да не засегне целия покрив.

Към момента обстановката се успокоява, като на място продължават да бъдат два екипа на пожарната служба в Ямбол.

Коментари

Новини Варна