IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
15:20 | 8 септември 2024
Обновен: 23:55 | 16 септември 2024

Температурите през септември: От 7 до 37 градуса

Сухо и слънчево се очаква да бъде в началото и през последните дни от периода

По материала работи: Александър Дечев
Температурите през септември: От 7 до 37 градуса

По традиция и този септември ще бъде топъл, като в някои от дните се очакват температури до 37 градуса. Най-ниските на свой ред ще бъдат между 7° и 12°, по-високи по Черноморието, сочат данните на Националния институт по метеорология и хидрология.

Очаква се средните температури на първия есенен месец да бъдат над нормата, която за по-голямата част от страната е между 17° и 20°, а за планините – между 3° и 10°.

През второто десетдневие изгледите са за повече дни с повишена вероятност за валежи. Температурите ще се понижат относително, но ще останат над климатичните норми.

Сухо и слънчево се очаква да бъде в началото и през последните дни от периода. И през третото десетдневие се очаква температурите да се задържат сравнително високи. Времето ще бъде предимно слънчево, временни увеличения на облачността ще има главно в следобедните часове и в планинските райони.

Коментари

Новини Варна