IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
13:00 | 7 септември 2024
Обновен: 10:25 | 15 септември 2024

Румен Радев отправи важен призив към ЦИК

Ако едно общество се снишава пред явните безобразия - то е обречено на разпад, твърди президентът

По материала работи: Александър Дечев
Румен Радев отправи важен призив към ЦИК

Президентът Румен Радев коментира актуални политически теми по време на посещение в Раднево послучай 60-годишнината от обявяването му за град.

"Очаквам Централната избирателна комисия да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс. Тя е отговорният орган, но трябва да бъде подпомагана от правителството", каза държавният глава.

"Тук вече не става въпрос само за някакви вътрешнопартийни драми и за предизборна кампания, а за съдбата ни като държава. Ясно е, че ако едно общество продължава да се отнася с безучастие и да се снишава пред явните безобразия - то е обречено на разпад", обясни президентът. 

"В Народното събрание проникват тежкокорумпирани фигури с вълчи апетит да се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите", допълни той. 

"В момента партии и лидерите им са се съсредоточили да представят красиви проекти и програми, да, те са важни. Но същите тези са се снишили и не смеят да се позиционират по този фундаментален обществен проблем", каза Радев. 

Коментари

Новини Варна