IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:45 | 6 септември 2024
Обновен: 18:06 | 14 септември 2024

133 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие

Двама души загинаха при инцидент през изминалите 24 часа

По материала работи: Слав Велев
133 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие

Снимката е илюстративна: Черно море/АРХИВ

133 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на сайта си. Пожарните екипи са реагирали на 176 сигнала за произшествия.

Двама души загинаха вследствие на инцидент през изминалите 24 часа. В 13:36 ч. вчера е получен сигнал за оказване помощ на пострадали граждани на покрив на къща в пернишкото Дивотино. Загиналите при инцидента са двама мъже, на 52 и на 55 години.

За денонощието има и двама пострадали при пожар. В 18:52 часа е получено съобщение за пожар в цех за производство на антифриз в столичния квартал „Бусманци“. Пострадалите при инцидента са на 42 и на 48 години.

Пожар горя и в електрически локомотив на перон на жп гарата в Бургас. Съобщението за инцидента е получено в 14:09 часа. Огънят е погасен от три пожарни автомобила на бургаската пожарна.

С материални щети са 14 от пожарите за денонощието. Три от тях се горели в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 119 пожара. 

За последното денонощие от пожарните екипи са извършени и 34 спасителни дейности и помощни операции, от които осем при катастрофи. 

Коментари

Новини Варна